Diervriendelijke Kip
Welkom op de website van De Bongerdhoen Nieuw hof in Terschuur!

Speciaal en uniek

De Bongerdhoen Nieuw hof is gespecialiseerd in het houden van de scharrelvleeskuiken de bongerdhoen, een speciale en unieke raskip afkomstig uit Frankrijk. De Bongerdhoen Nieuw hof is één van de weinige bedrijven in Nederland die deze bijzondere kip heeft. Bovendien worden de kippen ook door eigenaar Thijmen van Voorthuizen zelf geslacht. De Bongerdhoen is door de Dierenbescherming bestempeld met twee sterren van het Beter Leven Kenmerk.

Vrij rondlopen

Niet alleen de kippen zelf zijn uniek; ze leven ook onder unieke omstandigheden. Ze kunnen namelijk de hele dag vrij rondlopen onder de kersenbomen in de kersenboomgaard van Nieuw hof, die naast De Bongerdhoen en De Kersenstal ook nog een camping heeft. De kippen groeien dus 100% diervriendelijk op en zijn echte scharrelkippen. Bovendien is het een zogenaamd langzaamgroeiend en sterk ras. De kip krijgt de tijd om te groeien, wat beter is voor de kip én het vlees.

Heerlijke kip

U vindt op deze website alles wat u wilt weten over de bongerdhoen en hoe u deze lekkere kip, die absoluut niet krimpt in de pan, kunt bestellen. Neem ook eens een kijkje bij de recepten!